Gépi hímzés

gépi hímzés Gépi hímzések a huszadik században, és jelen évtizedünkban is jelentős népszerűségnek örvend.  A középkor népszerű ruha, és egyéb háztartási szövetek, anyagok elkészítésének módja, a hímzés. Az elmúlt évszázadban jellemzően a dísztárgyakat lefedő, azokat borító motívumok kerültek rá egyes dísztárgyakra. Míg korábbi évszázadokban jellemzően a párnák díszítése, a konyhát és a tiszta szobát díszítő falvédők dekorálása, és a terítők esetében volt jellemző a hímzés mint alkalmazott eljárás, forma, addig a huszadik században a mindennapi használati tárgyak esetében lett népszerű a lakosság körében.

Jellemzően a hímzések mintáját alkalmazzák már napjainkban, és a fiatal generáció ruházatában is megjelennek a hímzéssel ellátott, vagy ezzel a módszerrek készült díszítő elemek. A huszas, harmincas, negyvenes években jellemzően a nagymamáink generációja élt ezzel a technológiával, díszpárnákat és a fentebb már említett falvédők esetében.

Napjainkban a ruhák esetében az egyszerű, egyszínű ruhaneműk esetében használják, egyszerű motívumok, cégnevek, céglogók megjelenítésére. A trendivé váló hímzéses formák kifejezetten divatossá váltak az elmúlt 3, 4 évben. Lehetőséget jelent viselőjének arra, hogy kitűnjön a tömegből egyedi ruházatával, mivel jellemzően a fast fashion termékek terjedtek el a világban és Magyarorszgáon.

A viselője ezzel kiemeli a kiválasztott motívumot, legyen az márkajelzés, céglogó vagy cégnév, mint megrendelőink esetében ez eléggé kedvelt és alkalmazott megrendelési forma. Emellett a pólón, ingen, egyéb ruhaneműn megjelenő hímzés lehetőséget ad arra, hogy önazonosságot adjon viselőjének, támogassa a csoporthoz tartozás érzését is, a díszítés mellett.

A hímzésnek kézi és gépi formája van.

A gépi hímzés, amely módszert, megmunkálási formát vállalatunk is alkalmazza, a huszadik században terjedt el a világban, és a varrógép feltalálásához és világszintű elterjedéséhez kötődik.

A hímzés – megmunkálási formáját tekintve legyen kézi vagy gépi – alapvetően az alapanyag szálaihoz való viszonya alapján készülhet az alaprajzra felvitt rajz alapján, vagy az alapanyag szálainak számozásával történő hímzési eljárással.

A hímzési munkálatokat végezhetjük kétfajta anyagból. Egyrészt növényi alapanyag lehet, vagyis vászon, gyolcs, finom pamut, vagy másrészt lehet állati eredetű, utóbbi esetben bőr, prosztó, vagy hernyóselyem.

A gépi hímzés amit mi  a legmodernebb hímzőgépek beszerzésével tesszük minőségivé, és így képesek vagyunk díszítővarrásokat elvégezni motívumok, minták felvitelével. Ezen gépi hímzési eljárással készült termékekkel nap mint nap találkozhatunk a közterületeken sapkákon, céges pólókon, munkaruhákon, törölközőn.

Cégünk rendelkezik ISO 9001 tanúsítvánnyal.

Forduljon hozzánk bizalommal.

Kasza Balázs

ügyvezető

Még kérdése van?Kérjen árajánlatot!